25. 5. 2015

Ajkčeve delavnice 2015

Akademija za likovno umetnost in oblikovanje (UL ALUO) v sodelovanju z Moderno galerijo tudi letos pripravlja poletne likovne delavnice za osnovnošolce in srednješolce. Delavnice z naslovom AJKEC z drobnogledom bodo potekale od 24. do 28. avgusta 2015, na UL ALUO, na Svetčevi 1 v Ljubljani.

Oddelek za restavratorstvo UL ALUO v sodelovanju z Moderno galerijo letos pripravlja serijo delavnic z naslovom Ajkec z drobnogledom – Kako naredimo, hranimo in varujemo moderno sliko, na katerih bodo osnovnošolci in srednješolci lahko spoznavali tehnologijo nastajanja moderne slike, vzroke za njeno propadanje in delo konservatorjev-restavratorjev. Dejavnosti na delavnicah bodo zajemale: sestavljanje podokvirov, napenjanje platna, nanašanje in teksturiranje podloge, slikanje, poslikavo okrasnih okvirov, ogled razstave slikarjev 20. stoletja v Moderni galeriji v Ljubljani, obisk konservatorsko-restavratorske delavnice in še kaj.

Vsaka od delavnic bo potekala od ponedeljka do petka od 8.30 do 12.30. Udeleženci bodo zaradi tehnoloških zakonitosti isti izdelek izdelovali cel teden, zato je zaželena prisotnost vseh pet dni.

Slike, ki bodo nastale na delavnicah, bodo razstavljene v sklopu konservatorsko-restavratorskih dogodkov ob retrospektivni razstavi Marija Preglja v letu 2016.

 

Pri projektu sodelujejo:

Vodja projekta, idejna zasnova in vodenje delavnic: izr. prof. mag. Tamara Trček Pečak

Strokovni sodelavci: Nada Madžarac, Ksenija Kumer, Miladi Makuc Semion, Petra Rezar, Gregor Kokalj

Sodelujoči delovni mentorji: študenti restavratorstva UL ALUO

Sodelujoči ustanovi: UL ALUO, MG+MSUM

 

Dodatne informacije, rezervacije in prijave:

tamara_trcek_pecak@guest.arnes.si

 

V priponkah najdete program delavnic, prijavnico in odgovor na vprašanje, kdo je pajkec Ajkec :)