5. 2. 2015

Med počitnicami na delavnico stekla in keramike

Otroci, stari med 8 in 13 let, bodo skupaj z mentorji in študenti ALUO na delavnici keramike in stekla spoznavali tehnike oblikovanja in naredili vsak svoj končni izdelek. Delavnica bo potekala med zimskimi počitnicami 23. in 24. februarja od 10. do 16. ure.

Zveza za tehnično kulturo Slovenije skupaj z ALUO organizira delavnico, kjer bodo otroci spoznali hladne tehnike obdelave steklene površine, kot sta graviranje in jedkanje, ter osnove toplih obdelav stekla. Izdelali bodo svoje prve kalupe za steklene odlitke in reliefne obeske. Poleg tega bodo modelirali v glini, učili se bodo izdelovati posode s kačicami in iz valjanih ploskev, in sicer bodo oblikovali različne motive, delali odtise v modele in jih poslikali z engobo. Lotili se bodo tudi človeške in živalske figure in izdelovali maske.

Za udeležbo na delavnici je potrebna predhodna prijava, najkasneje do 16. februarja 2015 oziroma do zasedbe 18 mest. Prispevek staršev je 30 evrov, z njim pa bodo organizatorji pokrili stroške prehrane za udeležence, strokovno delo mentorjev in vse materiale.

Več podrobnosti o delavnici je dostopnih na tej povezavi ali v pripetem dokumentu.