27. 3. 2015

Na ALUO prihaja dr.Riet Eeckhout

Mišljenje skozi risbo; posredovanje figuralike je naslov delavnice, ki bo od 31. 3. do 2. 4. 2015 potekala na UL ALUO, vodila pa jo bo priznana dr. Riet Eeckhout. Vabljeni, da se je udeležite!

Na delavnici bomo raziskovali osebne poglede na lastno delo iz različnih zornih kotov in poskušali posredovati nove načine razumevanja preko filma, fotografije in izhajajočih prostoročnih risb. Z opazovanjem dela skozi risanje z različnih stališč se bodo risbe poskušale poglobiti v delovni proces in stopiti onkraj predstavitvenega medija, iz katerega so narejene.

Udeleženci delavnice bodo izmenoma raziskovali proces risanja na eni strani in proces razmišljanja na drugi. Torej pogled na sliko z vidika avtorja in zunanjega opazovalca.

Vsak študent naj prinese svoja dva najboljša končana izdelka. Lahko je slika, risba, film, fotografija, modelček, skulptura ali katera koli druga dokončana oblika izražanja.

Delavnica bo potekala od 31. 3. do 2. 4. 2015 na UL ALUO, Dolenjska cesta 83, v sobi 110, program pa je sledeč:

31. marec

10.00 – 11.30 uvodno predavanje in predstavitev načina dela na delavnici

16.00 – 19.00 delavnica

1. april

10.00 – 14.00 delavnica

18.00 – predstavitev doktorske disertacije Riet Eeckhout na UL Fakulteti za arhitekturo, Plečnikova predavalnica

2. april

10.00 – 14.00 delavnica

18.00 – predstavitev rezultatov delavnice

 

Na predavanju bo predstavila doktorsko disertacijo

V času delavnice, ki bo potekala na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje, bo gostja na predavanju na Fakulteti za arhitekturo predstavila doktorsko disertacijo, ki jo je zagovorila lansko jesen v sklopu praktičnega raziskovalnega doktorata na RMIT – ADAPTr – v Barceloni. Poleg odpiranja novih obzorij v razmišljanju procesov nastajanja risbe in odsotnosti fizičnega bo pred nami priložnost spozna-ti prednosti in smiselnosti tretjestopenskega študija na področju raziskovanja v umetnosti, arhitekturi in oblikovanju.

Kdo je dr. Riet Eeckhout

Dr. Riet Eeckhout je partnerka studia AP London. Deluje je kot vodja načrtovanja za dr. Ken Yeanga v T.R. Hamzah & Yeang na področju oblikovanja in zasnov bioklimatskih stolpnic. Doktorirala je na vabljenem programu Univerze v Melbournu (RMIT) iz Avstralije, pod mentorstvom prof. Leona van Schaika na področju raziskovanja prakse risbe. Je raziskovalka in pedagoginja na Univerzi KULeuven v Belgiji in gostujoča predavateljica na različnih mednarodnih univerzah.