25. 4. 2016

Obisk 13. Mednarodne konference študija konserviranja-restavriranja

Študenti in mentorji z Oddelka za restavratorstvo UL ALUO so med 21. in 23. aprilom 2016 obiskali 13. Mednarodno konferenco študija konserviranja-restavriranja v Dubrovniku. Tri naše študentke so na konferenci tudi predstavile svoje prispevke.

Konferenca študija konserviranja-restavriranja je namenjena predstavitvi študentskih del in projektov, izmenjavi mnenj ter druženju in navezovanju stikov med konservatorji-restavratorji. Organizirajo jo tri hrvaške umetniške akademije, iz Zagreba, Splita in Dubrovnika, in vsako leto je gostiteljica ena od njih. Letošnja 13. Mednarodna konferenca študija konserviranja-restavriranja je potekala pod okriljem Sveučilišta v Dubrovniku. Na njej je sodelovalo 7 fakultet oziroma akademij iz 4 držav.

 

Na konferenci predavale tudi naše študentke

Študentke 1. letnika podiplomskega študijskega programa Konserviranje in restavriranje likovnih del na Oddelku za restavratorstvo so na konferenci sodelovale z dvema prispevkoma:

1. Barbara Kogoj in Nives Slemenšek s predavanjem: Dilemmas in Removing Old Varnishes from the Baroque Painting »Lamentation« (mentorica: izr. prof. mag. Lucija Močnik Ramovš);

2. Anja Novak s predavanjem: Possible Ways for Reconstructing Missing Sections of Mosaics (mentor: doc. dr. Blaž Šeme).

 

Celoten program dogodka in povzetke predavanj si lahko preberete tukaj, dodatne zanimivosti z dogodka pa si lahko ogledate na Facebook strani konference.

 

Foto: Sagita Mirjam Sunara