22. 5. 2015

Prenosi – razstava naših študentov v Galeriji Škuc

Druga v nizu letnih kuriranih predstavitev študentov Akademije za likovno umetnost in oblikovanje (UL ALUO) v Galeriji Škuc nosi naslov Prenosi. Otvoritev razstave bo v četrtek, 28. maja 2015, ob 20.00, v Galeriji Škuc, Stari trg 21, Ljubljana.

Na razstavi Prenosi, ki bo na ogled do 7. junija 2015, bodo predstavljena dela študentov: Urše Aplinc, Maje Burja, Ize Pavlina, Tanje Sabol in Toma Staniča.

V Galeriji Škuc so o razstavi zapisali: “Prenosi predstavljajo tovrsten širok in ambivalenten okvir raziskovanja in razmišljanja o umetniški produkciji mlajše generacije, in sicer na več ravneh. Tista, ki nas tukaj najbolj zanima, meri na proces, način in prostor artikuliranja umetniškega dela. Zdi se, da mlade umetnike čedalje bolj zanima proces prevajanja, prenosa vsebine, pomena in sporočila, zlasti njegov moment vmesnosti: v središču interesa ni izpopolnjevanje forme ali preciziranje izjave, temveč prehodno območje, v katerem še ni jasno, kaj se bo z izhodiščno idejo zgodilo. V tem trenutku proste kombinatorike nastajajo dela, ki jih predstavlja razstava Prenosi.”

Vljudno vabljeni!

 

Foto: Urša Aplinc, FUNGUS, FUNGI [Čarovniški risi, gobe],  2014 - 2015