11. 5. 2016

Priznanja za pomembna umetniška dela 2015/2016

Rektor Univerze v Ljubljani prof. dr. Ivan Svetlik je 10. maja 2016 podelil priznanja za pomembna umetniška dela, najvišje umetniške nazive Univerze v Ljubljani, ki so ekvivalent znanstvenemu nazivu doktor/-ica znanosti. Šest od letošnjih dobitnikov priznanj prihaja z Akademije za likovno umetnost in oblikovanje (UL ALUO).

Na Univerzi v Ljubljani vsako leto podelijo priznanja za umetniška dela umetnic in umetnikov, ki po svoji kakovosti in odmevnosti v domačem in mednarodnem okolju znatno presegajo povprečje. Letos je bilo v Zbornični dvorani Univerze v Ljubljani podeljenih 22 tovrstnih priznanj.

Vsem prejemnikom, ki prihajajo z UL ALUO, mag. Niki Autor, Suzani Bricelj, Klementini Goliji Tutta, mag. Martini Lesar Kikelj, Lidiji Pritržnik in mag. Ani Sluga, iskreno čestitamo!

Rektor je na podelitivi med drugim povedal, da je Univerza v Ljubljani v zadnjih nekaj letih začela konkretno reševati vprašanje prostorskih možnosti za delovanje umetniških akademij, nadeja pa se tudi vzpostavitve mehanizma za dodatno financiranje delovanja akademij ter formalnih pogojev za razvoj tretjestopenjskega študija umetnosti v prihodnje.

Več o dogodku si lahko preberete tukaj.

 

Foto: Željko Stevanić, IFP, d. o. o.