22. 5. 2015

Seminar ASU o delu naše študentke

Na četrtem srečanju seminarja Analize sodobne umetnosti (ASU) se bo debatiralo o delu Neže Knez, študentke kiparstva na UL ALUO, z naslovom Graffiti.  Seminar se bo odvijal v torek, 26. maja 2015, ob 18.00, v pritličju Mednarodnega grafičnega likovnega centra (MGLC), Grad Tivoli, Pod turnom 3, Ljubljana.

Seminar ASU se osredotoča na kritično premišljevanje raznolikih praks in strategij sodobne umetnosti iz lokalnega prostora. Na posameznih javnih srečanjih si natančneje ogledajo izbrano umetniško delo/projekt/prakso, ki ga nato poskušajo premisliti z ozirom na družbene, politične in druge kontekste, v katere se vpenja.

Neža Knez (1990) je študentka prvega letnika 2. stopnje smeri kiparstvo na UL ALUO, ki ustvarja pod mentorstvom prof. mag. Jožeta Baršija. V svojem delu uporablja različne medije, od zvoka, videa, risbe, objektov in klasičnih kiparskih materialov. Njeno delo temelji na raziskavi zaznav z različnimi čutili, igri med “vidnostjo“ in “nevidnostjo“ in ukvarjanjem z vprašanji, kaj pomeni ne videti, spregledati ali misliti vedoč, da vse vidimo. Zanima jo zveza med telesom, čutili in prostorom/predmetom/ljudmi.

Vljudno vabljeni!