10. 4. 2015

Slovesna podelitev nagrade in priznanj Riharda Jakopiča 2015

Akademija za likovno umetnost in oblikovanje, Zveza društev slovenskih likovnih umetnikov (ZDSLU), Moderna galerija in Slovensko društvo likovnih kritikov vas vabijo na slovesno podelitev nagrade in priznanj Riharda Jakopiča za leto 2015, ki bo v ponedeljek, 13. aprila 2015, ob 20.00 v Moderni galeriji v Ljubljani, na Cankarjevi 15.

Letošnji dobitnik največje nagrade za likovno in vizualno umetnost pri nas, nagrade Riharda Jakopiča 2015, je akademski slikar, analitik in poglobljen preučevalec ter ustvarjalec umetniških del, magister umetnosti, profesor Bojan Gorenec. Priznanji Riharda Jakopiča, ki jih letos podeljujejo tretjič in so namenjena mlajšim umetnikom ali za posebne projekte in dosežke na področju likovne umetnosti, pa za leto 2015 prejmeta akademska slikarja, magistra umetnosti Tina Dobrajc in Uroš Potočnik.

Slavnostna govornica na podelitvi bo ministrica za kulturo Republike Slovenije mag. Julijana Bizjak Mlakar, ki bo nagrade tudi podelila. Ustanovitelji nagrade (1969) so ZDSLU, Akademija za likovno umetnost in oblikovanje in Moderna galerija, pozneje se jim je pridružilo tudi Slovensko društvo likovnih kritikov.

Vljudno vabljeni!