11. 11. 2015

Uspeh naše študentke na Stanislav Libensky Award

Nina Podobnikar, naša študentka 3. letnika Unikatnega oblikovanja / steklo in keramika, se je na priznanem mednarodnem natečaju s področja umetnosti in oblikovanja v steklu Stanislav Libensky Award uvrstila v najožji izbor za zmagovalca.

Nina se je v najožji izbor uvrstila s svojim diplomskim delom Zajem svetlobe / v razmišljanju o legendi o Narcisu, pod mentorstvom prof. mag. Tanje Pak. Delo je do 3. januarja 2016 razstavljeno na mednarodni razstavi v Glass Experience Museum v Pragi.

Za uvrstitev ji iskreno čestitamo!

Stanislav Libensky Award je eden večjih mednarodnih natečajev s področja umetnosti in oblikovanja v steklu, namenjen mladim diplomantom, poimenovan pa po legendi umetniškega oblikovanja v steklu, Stanislavu Libenskem. Naši študenti Unikatnega oblikovanja / steklo in keramika so bili na tem natečaju uspešni tudi v preteklih letih. V letih 2011 in 2012 smo zaradi novega programa izjemoma lahko sodelovali s še ne diplomskimi deli. Na razstavo na Praškem gradu so se tako leta 2011 uvrstili Patricija Vrbnjak, Matej Colja in Dan Adlešič, leta 2012 pa Manca Manzini. V letu 2013 je bil med finaliste z diplomskim delom uvrščen Danijel Nikolić.

 

Fotografija: Mirjam Čančer, Andrej Lamut, Katra Petriček, Jon Žagar, Urška Savič